Ljubav je vidljiva,ali nedostizna i nezadrziva,sas

Oktobar

Sastavi — Autor taxy @ 19:36

Prepoznajemo  ga  u  prvoj  hladnoj večeri, kada  se  posle  toliko  vremena, ušuškani  u  ćebe  sećamo  vrelog, proteklog  leta. I  tako, razmišljajući, ne  mozemo  a  da ne primetimo  zvuk  hladne  košave  i  pozutelog lišća.

Jesen  je.

Promena  godišnjeg doba neizbezno utiče na nas,pa se sasvim slučajno moze desiti da zbog kiše koja ne prestaje da pada ceo dan,još jednu subotu provedemo kući,uz neki dobar film. Nepisano pravilo je da se u ovom periodu godine osećamo bar malo usamljeno kada zagrmi dok slušamo kako kiša neumorno dobuje po krovu..

I mozda baš zbog srećnih parova ispod šarenih kišobrana i hladnoće koja se uvlači pod kozu,imamo veću zelju za toplinom koju pruza porodično gnezdo i jednim neznim zagrljajem ljubavnika uz nezaobilaznu reč koja i gvozdena vrata otvara“ tj. u ovom slučaju koja tmurno nebo razvedrava”..

Nastupilo je doba kada se priroda menja i sazreva i ne mogu a da se ne zapitam da li se i sa nama dešava isto..

Zavisi ,od osobe do osobe. Ali, jedno je sigurno. Svi mi smo sigurno doziveli bar jedno novo iskustvo i postal bar malo mudriji i zrelijinego ranije.. Jer,kako ide ona dobra stara- “Čovek se uči dok je ziv”..

Godine i iskustvo su najbolja zivotna škola kroz koju,hteli mi to ili ne,prolazimo svi,od početka pa do kraja našeg zivotnog puta. Svaki korak koji pređemo je drugačiji od onog predhodnog i ima određenu tezinu.. Tezinu zivota koju neprestano nosimo sa sobom. Nemojte dozvoliti da Vas to oneraspolozi,naprotiv,shvatite to kao izazov i kao još jednu avanturu kroz koju prolazimo na našem putu,jer bez toga,zivot bi nam zasigurno bio jednoličan i dosadan. Ne obraćajte paznju na tezinu tereta već na način na koji ga nosite.. Savetujem Vam da ga nosite u srcu jer će tako i najtezi teret biti mnogo lakši. Podignite glavu gore i opremite se sa tri najsnaznija oruzja-osmeh,nada i ljubav. To bar niko ne moze da Vam oduzme.

Snaga će doći sama ukoliko se Vi potrudite da obezbedite gore navedena tri oruzja. Osmeh prvo potrazite duboko u sebi,a zatim se osvrnite i pronadjite ga u okolini koja Vas okruzije. Na primer,mozda se krije u poslednjoj ruzi u Vašem vrtu koja neumorno prkosi snaznom vetru i kiši.. Neispuštajte ga ni slučajno,jer on je jednostavno neprocenjiv!

Nada dolazi prvenstveno iz naše mašte i zelja. Zatim postaje svakodnevnica (Da li Vam je poznata ona optimistična “Zivim sa nadom da…”)-hrana koju konzumiramo svakodnevno. Samo oprezno jer uz nepravilno korišćenje moze nestati iako je ima u neograničenim količinama.

I na kraju,ljubav.. Često je poistovećujemo sa ljubavlju između partnera ali ona je mnogo više..Ona moze biti porodična,prijateljska,ljubav između Vas i Vašeg ljubimca,ljubav prema cipelama,klubu za koga navijate pa čak i prema omiljenom keksu..Ljubav se nalazi svuda oko nas i ona pokreće svet. I zato volite svim srcem,nesebično,iskreno,neograničeno,volite originalno i zauvek!

 

Ukoliko ste se bar malo pronašli u ovom tekstu,onda ste i Vi,zajedno sa prirodom,sazreli ovog oktobra,ove jeseni..

 


SASTAV

Generalna, Sastavi — Autor taxy @ 19:01

Lepota jevidjiva,ali nedostizna i nezadrziva

 

Lepota jekao savrsenstvo-nesto za cime svi tezimo. Lepota je tajna koja nas opcinjava iprivlaci iznova i iznova. A mi,obicni smrtnici,kao da smo stvoreni da tragamoza lepotom. Putevi lepote su veoma cudni i cesto neprohodni,a svaki korak kojipredjemo je drugaciji od predhodnog.

Necemo svidostici lepotu jer lepota se ne moze dokuciti i prisvojiti,ona se ne mozeotkriti i zadrzati. Nasa najeveca greska je sto uporno pokusavamo da dodjemo dolepote jer to zasigurno nikada necemo uspeti. Lepota nije daleko,kao sto mnogimisle. Ona je tu,krije se duboko u nama i ceka da je neko zasluzi i shvati. Jersamo tada ce razumeti tajnu koju lepota krije i samo tada ce moci da zadrzi ioseti u potpunosti tu neprolaznu lepotu…

Nacinishvatanja lepote su razliciti,ali svi su prihvatljivi i trazeni. Od lepihprizora,lepih ljudi,bica,detalja,pa sve do lepote koju ne vidimo,vec osetimo.Osnovna i jedina razlika u lepoti je njena trajnost i samim tim postoje dvelepote- prozlazna i trajna.

Prolazna jevarljiva,moze se videti,moze se posedovati,ali se ne moze osetiti i zadrzati.Nije trajna jer nije vredna iako je danas veoma trazena i precenjena.

Trajnalepota je prava lepota. Savrsenstvo. Ne vidimo je ocima,ali je osetimo srcem.Vrlo je tesko spoznati je i dosegnuti do nje. Krije se uljudima,slikama,notama,knjigama,prirodi,zvezdama,Suncu… Ova vrsta lepote hranise bezuslovnom ljubavlju koju mi gajimo prema njoj,zadovoljava se nasom zeljomi zudnjom da je posedujemo. Mnogo trazi a mnogo i daje. Crpi iz nas nasu volju,nadu,snagu,teranas da se borimo i pokusavamo iznova  i iznova da je dostignemo.Ali nam zato daje dusevni mir i duhovno nas prosvetljuje,daje nam srecu izadovoljstvo,uzvraca nam ljubav i cini nas snaznima i hrabrima. Lepotaosvetljava ono najbolje u nama-nasu dusu.

Najvecalepota koju svi posedujemo je zivot-od njega sve polazi. Cesto je podcenjen ,alii veoma postovan. Zivot je najvece bogatstvo koje posedujemo i jedina lepotakoja je vidljiva i dostizna ali ne i dugovecna. Dugovecno je ono sto ostaje zanama,lepota koju mi ostavljamo i prenosimo na druge.

Lepota inspirisei siri se,svakim danom postaje veca ivelicanstvenija,posebnija i vrednija,i lepsa uprkos svojoj lepoti i cini nam senedostiznijom i nestvarnijom. Ne lutajte trazeci lepotu,vec je za pocetakpotrazite u sebi,jer lepota polazi od nas,ona se nalazi u oku posmatraca.


Powered by blog.rs